9-daagse rondreis Saoedi-Arabië

Tot € 5.000,- p.p.

Saoedi-Arabië is een bestemming die je versteld zal doen staan, een land vol contrasten waar moderne steden worden gecombineerd met een rijke, eeuwenoude geschiedenis. Tijdens deze unieke reis kun je het levendige Jeddah met zijn historische Al-Balad, bewonder je de serene heiligheid van Madinah,  en het prachtige AlUla met zijn adembenemende Hegra (UNESCO Werelderfgoed) en de bekende Elephant Rock bezoeken. Deze reis biedt een diepgaande kennismaking met de schoonheid van Saoedi-Arabië, van levendige markten tot indrukwekkende moskeeën, van oude handelsroutes tot de ongerepte natuur van Wadi Dissah. Maak kennis met de gastvrijheid en de traditionele maaltijden van de lokale mensen. Een onvergetelijke reis door Saoedi-Arabië wordt gegarandeerd!

Reisprogramma op maat

Bij Never Stop Travelling begrijpen we dat jij als reiziger uniek bent. Daarom kunnen al onze voorbeeldreizen volledig worden aangepast aan jouw persoonlijke wensen. Of je nu bijzondere bestemmingen wilt bezoeken, specifieke activiteiten wilt ondernemen of een reisplan op maat wilt, wij zorgen ervoor dat jouw reis perfect aansluit op jouw wensen. Vertel ons jouw ideale reisideeën en wij maken er een onvergetelijke ervaring van, speciaal voor jou.

Actief
Cultuur
Zonvakantie

Mogelijk programma

Saoedi Arabië Jeddah

Jeddah

Dag 1: Aankomst in Jeddah

Bij aankomst word je opgewacht en gebracht naar je hotel.
Old Jeddah Saoedi Arabië

Al-Balad

Dag 2: Jeddah stadstour

Je begint de dag met een bezoek aan de Jeddah Corniche en het Tayebat Museum. Dit museum biedt een uitgebreid overzicht van de 2.500-jarige geschiedenis van de stad. ‘s Middags bezoek je het huis van islamitische kunst, met kunstwerken uit verschillende islamitische landen. Lunch hierna in een lokaal restaurant. ‘s Avonds verken je de historische wijk Al-Balad, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Wandel door smalle straatjes, bewonder de architectuur en bezoek eeuwenoude moskeeën.
Saoedi Arabië Medina

Madinah

Dag 3: Trein naar Medinah en stadstour

In de ochtend reis je met de hogesnelheidstrein van Jeddah naar Madinah, een rit van 1 uur en 50 minuten. Je komt aan in Madinah en gaat naar de Heilige Moskee en de Quba Moskee, de eerste moskee ooit gebouwd Je wandelt door de straat vol traditionele eetkraampjes. ‘s Middags bezoek je de Hejaz Spoorweg, gebouwd om pelgrims te vervoeren tussen Mekka en Madinah. Sluit de dag af met een traditionele lunch in een lokaal huis, waar je de Saoedische gastvrijheid zult ervaren en kunt genieten van lokale gerechten zoals de “Buff”.
Saoedi Arabië Al Ula

Hegra

Dag 4: Reis naar AlUla en Hegra-tour

Reis in de ochtend naar AlUla, een rit van ongeveer 3,5 uur. ‘s Middags bezoek je Hegra (Madain Saleh), een UNESCO Werelderfgoed met indrukwekkende rotsgraven en een uniek cultureel erfgoed van de Nabateeërs. Ontdek ook Elephant Rock, een natuurlijke rotsformatie in de vorm van een olifant. Geniet van een ontspannen avond met een diner bij zonsondergang in een café in de woestijn.
Saoedi Arabië Hail

Jamal Ikmah

Dag 5: AlUla Tour

In de ochtend verken je de oude hoofdstad van Dadan. Ook bezoek je Jamal Ikmah, een berg vol eeuwenoude inscripties, bekend als een openluchtbibliotheek. ‘s Middags wandel je langs het AlUla Oasis Trail, een schilderachtige route langs dadelpalmen en historische locaties. Je luncht bij een lokale boerderij, waar je traditionele gerechten proeft en meer komt te weten over het lokale boerenleven. Je eindigt de dag met een bezoek aan het Harra-uitkijkpunt, waar je bij zonsondergang een prachtig uitzicht hebt over de omliggende bergen en oases.
Saoedi Arabië Wadi Disah

Wadi Dissah

Dag 6: Wadi Dissah dagtrip

Je reist in de ochtend naar Wadi Dissah, een rit van ongeveer 3 uur en 20 minuten. Hier start je een wandeling in de prachtige vallei en verkend Wadi Dissah. Wadi Dissah is een 15 kilometer lange vallei die loopt door Jebel Qaraqir. Je geniet van een lunch in de vallei en loopt verder langs stromende beekjes die de kloof doorkruisen. Je overnacht in Tabuk, waar je heen reist na je wandeling. Dit is een rit van ongeveer 2,5 uur.
Saoedi Arabië Al Ula

Bajda woestijnervaring

Dag 7: Bajda woestijnervaring

‘s Ochtends verken je de Hismah-bergen en Bajda, een prachtige woestijnregio met rode duinen en oude inscripties. Je bezoekt Ship Rock en Jubb Canyon en geniet van een dag vol avontuur in de woestijn, inclusief sandboarden en wandeltochten. Je keert in de avond terug naar Tabuk voor een overnachting.
Saoedi Arabië Riyadh

Riyadh Boulevard

Dag 8: Vlieg naar Riyadh en stadstour

Vandaag kom je aan in Riyadh waar je een stadstour volgt. Je bezoekt Diriyah, de oorspronkelijke hoofdstad van Saoedi-Arabië en een UNESCO Werelderfgoed. Bezoek daarna het Nationaal Museum, waar je een diepgaand inzicht krijgt in de geschiedenis van het land. Na de lunchpauze bezoek je het Al-Masmak Fort, dat een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van Saoedi-Arabië. Wandel door de Souq Al-Zal, een traditionele markt met antiek, kleding en Oud (Arabische parfums).
Saoedi Arabië Tabuk

Riyadh

Dag 9: Vertrek

Je vertrekt vandaag weer naar huis. Je wordt gebracht naar het vliegveld door een transfer.

Praktische informatie

Saoedi-Arabië heeft een woestijnklimaat met extreem hete zomers, vooral van juni tot september. Temperaturen kunnen oplopen tot boven de 40 graden. De beste tijd om te reizen is in de winter, van november tot februari. De temperaturen zijn dan tussen de 20 en 30 graden.

Bij aankomst in Saoedi-Arabië moeten bezoekers door een veiligheidscontrole, waarbij er een vingerprint- en netvliesscan wordt gedaan. Een visum is vereist en is vooraf te regelen via een eVisa-systeem. Er zijn geen verplichte vaccinaties nodig. Je moet wel een bewijs hebben van gele koorts vaccinatie als je 10 dagen voor aankomst in Saoedi-Arabië in een land bent geweest waar de gele koorts heerst. Verder worden er vaccinaties aanbevolen als DTP,en hepatitis A. 

In Saoedi-Arabië betalen ze met de Saoedische Riyal (SAR). 1 SAR is 0,24 euro. Creditcards worden over het algemeen geaccepteerd in steden en toeristische gebieden. Het is wel handig wat contant geld bij je te hebben voor de kleinere winkels en lokale markten. Pinautomaten zijn op veel plaatsen beschikbaar. Fooi is niet verplicht, maar wordt wel op prijs gesteld. Gebruikelijk is ongeveer 10% in restaurants.

In Saoedi-Arabië is het 1 uur later dan in Nederland. In de wintertijd is het 2 uur later.

Saoedi-Arabië is een islamitisch land waar religie een grote rol speelt in het dagelijkse leven. Alcohol is hier strikt verboven en het is belangrijk om je bescheiden te kleden. Vrouwen hoeven geen hoofddoek te dragen, behalve in de heilige stad Medina. Het wordt wel aangeraden om schouders en knieën bedekt te houden. Tijdens gebedstijden, die vijf keer per dag plaatsvinden, sluiten veel winkels en openbare plaatsen tijdelijk hun deuren. Dit geldt ook tussen 12:00 en 15:00 uur. Vrijdag is de islamitische rustdag, dus de meeste musea zijn gesloten en winkels openen pas na 16:00 uur (restaurants en cafés openen om 14:00 uur).

De gemiddelde vliegtijd van Amsterdam naar Saoedi-Arabië is ongeveer 6 uur. In het land kun je reizen door middel van binnenlandse vluchten, taxi’s en huurauto. In grote steden zoals Riyad, Djedda en Dammam zijn taxi’s en Uber beschikbaar. Het openbaar vervoer is erg beperkt. 

De officiële taal in Saoedi-Arabië is Arabisch. In veel toeristische gebieden en hotels wordt veel Engels gesproken. Het is altijd handig wat kleine woordjes in het Arabisch te leren, vooral buiten de grote steden kan dit van pas komen.

  • Internationale vluchten en bagage.

  • Niet genoemde maaltijden en drankjes.

  • Persoonlijke uitgaven zoals fooien, entreegelden e.d.

  • Vaccinaties.

  • Visum.

  • Reis- en annuleringsverzekering.

Ervaringen van onze avonturiers

Dit mag je absoluut niet missen:

Een jeeptour door Wadi Disah is een must!

Vandaag nog jou droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
Logo NST

Never Stop Travelling bv is een zelfstandige reisorganisatie en is aangesloten bij United Travel; de franchiseorganisatie voor zelfstandige reisadviseurs. Alle boekingen worden ondergebracht bij United Travel (ANVR 5471, Calamiteitenfonds en SGR 3642).

Vandaag nog jouw droomreis boeken?

  • Je specialist in maatwerk reizen
  • Reiservaring in meer dan 85 landen
  • We werken samen met lokale partners
IATA in PNG
21 gouden reistips

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!

©2024 Never Stop Travelling

Goed voorbereid op reis?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang de 21 gouden reistips helemaal gratis!